לאחר שענית לעצמך על השאלות הללו, התעניין מול היועצים הארגוניים שאתה בוחן במה התמחותם ונסיונם למשל: עבודה של ייעוץ ארגוני מול המגזר החרדי או החילוני, נסיון באתגרים מהסביבה העסקית או מהתחום הסוציולוגי, מודל עבודה של ריטיינר ארוך טווח או של פרויקט חד פעמי וכדומה. בהתאם לתשובות שיינתנו לך, תוכל לבחור את היועץ הארגוני שהתמודד עם אתגרים דומים, בסביבות ארגוניות דומות ואשר מודל העבודה שלו כמו גם התרבות והערכים שהוא מגלם באישיותו, מתאימים לארגון שלך וליעדי הייעוץ הארגוני שאתה דורש.
בחר תמיד מבין כמה אלטרנטיבות של ייעוץ ארגוני
לאחר שענית על השאלות וזיהית מספר אפשרויות, תוכל להתרשם במפגש אישי, כשהאלמנט המכריע ביותר הוא לא אחר מאשר הכימייה האישית שלך עם היועץ הארגוני. בנוסף, הקשב ליועץ, תאר את המטרות שלך ובדוק האם הערכים שלו והחזון שלו תואמים את אלה שלך. שאל אותו על שיטת העבודה שלו בתהליך הייעוץ הארגוני, כיצד הוא רואה את שיתוף הפעולה ביניכם וכדומה. פגישה כזו תקל עליך לבחור מי הראוי ביותר להיות ה-"דוקטור" של העסק שלך.
טיפים לעבודה מוצלחת עם יועץ ארגוני
להלן כמה עצות שיעצימו את תוצאות התהליך של ייעוץ ארגוני:
* עבוד בשיתוף פעולה עם היועץ
לצורך ההמחשה, נתחיל במשל קטן: שתי נשים מזמינות את העוזרת אחת לשבוע. כאשר העוזרת מגיעה לאישה הראשונה האישה עובדת יחד עם העוזרת ומנקה את הבית. האישה השניה דואגת לצאת מהבית כשהעוזרת מגיעה ומשאירה לה דף הוראות מפורט של הפעולות הנחוצות לניקיון הבית. היכן לדעתך תהיה התוצאה "מתוקה" יותר? – ככל שתשתף פעולה ותהיה פעיל בעבודת הייעוץ הארגוני, כך התוצאות תהיינה לא רק טובות יותר, אלא אף מהירות יותר. במידה והיועץ שלך פועל על פי שעות – חסכת עלויות מבלי לחסוך באיכות.
* פעל בכנות ושקיפות מול היועץ
ככל שתהיה כן יותר ותחשוף את היועץ הארגוני שבחרת לכמה שיותר מידע על העסק שלך – כך ניתן יהיה להפיק את המרב מתהליך. חוסר שקיפות ושיתוף פעולה מלא דן למעשה את תהליך הייעוץ הארגוני לכישלון.
* פנה זמן לטובת תהליך הייעוץ הארגוני
היה נכון "להקריב" מזמנך לטובת התהליך. ללא השקעה מצידך, כל השקעה בתהליך של ייעוץ ארגוני עלול לרדת לטמיון.
* היה נכון לקבל החלטות קשות
אין שינוי ללא היכולת לשנות. היה נכון לקבל החלטות העשויות להיתפס לעיתים כאמיצות אם התהליך של ייעוץ ארגוני מצביע עליהן כקריטיות להשגת היעדים (למשל: לצמצם או להתרחב, להכנס לשוק חדש ועוד).
* שתף את עמיתיך, עובדיך וכל גורם הקשור לעסק שלך בתהליך הייעוץ הארגוני
שאל את עובדיך מה לדעתם אפשר לשפר (תופתע לגלות כמה רעיונות יש להם…), שאל את ספקיך כיצד לדעתם ניתן לשתף פעולה טוב יותר, בקש מלקוחותיך משוב וכן הלאה. עירוב גורמים המעורים בהתנהלות העסק בתהליך השינוי והשיפור הארגוני, יהפוך את תהליך הייעוץ הארגוני למושלם עוד יותר. בנוסף, ערב בתהליך עובדים בעלי השפעה (מנהלים, ראשי ועד וכדומה) שכן תזדקק למחוייבותם כאשר תרצה לבצע את המלצות היועץ הארגוני, והם יהיו נכונים לכך אם ירגישו שהיו חלק מהתהליך שעובר הארגון.
חשוב לזכור:
תהליך של ייעוץ ארגוני המיועד לקדם שיפור ושינוי ארגוני, עשוי להיות נפלא לעסק שלך. הגדרת מטרות, בחירת היועץ הארגוני המתאים לך ושיתוף פעולה כנה ושקוף תוך שיתוף גורמים המעורבים בתהליכים העסקיים, יכולים להעלות את העסק שלך על דרך המלך. שיתוף פעולה עם היועץ הוא קריטי להצלחת התהליך הייעוץ הארגוני, יחד עם הנכונות להתמסר לטובת העניין בכל דרך אפשרית.