כל הטיפים שיעזרו לך להפיק את המירב מאימון המנהלים שלך
אימון מנהלים עשוי לעזור לך למקסם ביצועים – אך הצלחתו תלויה בך
איך להצליח בתהליך אימון מנהלים
-
שתף פעולה באופן מלא עם המאמן: תאר לך שאתה הולך לבדיקה אצל הרופא אך מסרב לתת לו לגעת בך, או עונה בצורה לקונית על שאלות מהותיות. האם הרופא שלך יוכל לאבחן אותך? באותה מידה אימון מנהלים חייב להיערך ברוח של שיתוף פעולה ותוך תקשורת פתוחה, אמון וכבוד הדדי. למעשה, סוד ההצלחה של אימון המנהלים שלך תלוי בך לא פחות מאשר במאמן שלך.
-
שתף את הסביבה שלך בתהליך האימון: מנהלים רבים חושבים שאימון מנהלים אישי צריך להישאר אישי. עם זאת, לא יזיק לך "לטלטל את הסירה" מדי פעם ולשתף באימון את הסביבה העסקית שלך. שאל את העובדים שלך מה לדעתם כדאי לך לשפר, תן למאמן שלך נגישות לכל מי שאתה בא במגע איתו במסגרת העבודה ואל תפחד לקבל ביקורת. רוח החקירה וההבנה צריכה ללוות אותך תמיד כמנהל, והיא עשויה להביא לך תועלת רבה בתהליך אימון מנהלים והאימון האישי שלך.
-
אל תחכה שהשינוי יקרה – חולל אותו: אימון המנהלים אמור להעניק לך פרספקטיבה נוספת. נצל את זווית הראיה החדשה כדי למצוא הזדמנויות חדשות לשיפור ושינוי, ואל תתמהמה בבואך לשנות. גם אם אתה סבור שזה לא הזמן המתאים – אל תמתין לשינויים, אלא גרום להם לקרות. בנוסף, חקור מצבים יום יומיים ונסה בסיוע המאמן למצוא מחדש פתרונות לבעיות נפוצות עמן אתה מתמודד מדי יום. את מסקנותיך יישם מיידית.
-
אל תחכה להכוונה – תיזום אותה: פעמים רבות הקשיים והבעיות עימן אתה נאלץ להתמודד עלולים להציף אותך. גם אם אתה נפגש עם המאמן שלך פעם בשבוע, אל תחכה: אם אתה נתקל בקושי הרם לו טלפון והתייעץ איתו. אימון טלפוני לא פחות אפקטיבי מאימון פנים אל פנים.
-
אל תיקח בעלות על המומחיות שלך, תן למאמן להוביל: אתה אולי הכי מקצועי, ואולי לך יש הכי הרבה מה להציע. עם זאת, חלק ניכר מהטעויות שאתה עושה לא חייבות בהכרח להיות קשורות לתחום ההתמחות שלך, אלא עלולות לנבוע מליקויים תפקודיים אחרים. כך למשל, מנהל כספים שמנהל את כספי הארגון בצורה מקצועית להפליא, עלול ללקות בבעיה קשה של יחסי אנוש שתשפיע בסופו של דבר על תפקוד הארגון כולו. לכן, תמיד היה פתוח לקבל את הרעיון שאתה לא טוב כמו שאתה חושב…
-
היה יסודי: במהלך אימון המנהלים שלך נסה תמיד להביט צעד אחד אחורה על כל אחת מההתנהלויות שלך. נסה לנתח יחד עם המאמן את כל הגורמים שהביאו אותך לפעול כפי שפעלת. הבעיות שיש למרבית המנהלים הן בדרך כלל שורשיות, ולכן יש לבחון אותן ביסודיות רבה.
-
הפוך את תהליך אימון המנהלים שלך לתהליך דו סיטרי: נסה להעמיד את עצמך במקומו של המאמן, שאל את עצמך את השאלות שהוא היה שואל ואם תרצה בקר את האימון שלו. אתה לא חייב לקבל כל הערה שלו כ-"תורה מסיני" – להפך: מותר לך באימון מנהלים לזהות שגיאות של המאמן ולהצביע עליהן. יתכן והמאמן ישכנע אותך שהוא צודק, או שאולי גם הוא יחכים מהאימון שלך. האימון הוא אולי שלך, אבל כל מנהל טוב צריך תמיד לחקור ולבדוק כל דבר.