יעוץ ופיתוח ארגוני

ההבדל בין ארגון בינוני למוצלח הוא הניהול העסקי

ניהול עסקי – יותר מ-"סתם" כישורי ניהול

ניהול עסקי: מוצר,תימחור, שיווק ומכירה

ניהול עסקי היא פעילות שאינה נעשית מעצמה ושלא נגמרת כל עוד הפעילות העסקית נמשכת. עסקי מנהל עסקי חייב להציב יעדים, לקבוע כיצד להשיג אותםולקבל את כל ההחלטות העסקיות הנוגעות לתחום ולארגון אותו הוא מנהל. ניהול עסקי מורכב מארבעה מרכיבים עיקריים: מוצר (או שירות), תימחור,שיווק ומכירה. עליכם יהיה לנהל רשימות, לקבוע עלויות, לשלוט במלאי לקבל החלטות הנוגעות לרכש ובסופו של דבר – לייצר לארגון הכנסות. איך עושים את זה? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם בתהליך ניהול עסקי צעד אחר צעד:
  • ניהול עסקי מתחיל בחזון עסקי
    ניהול עסקי צריך להתחיל בקביעת חזון ,יעדים עסקיים משמעותיים אך עם זאת ריאליים, הן לטווח הארוך והן לטווח הקצר. למעשה, ניהול עסקים טוב מתחיל מקביעת היעדים העסקיים שלכם, ומה אבני הדרך שעליכם לעבור על מנת להגיע אליהם. את היעדים קיבעו שלושה חודשים קדימה, שישה חודשים קדימה שנה קדימה וחמש שנים קדימה.

  • כיתבו תוכנית עסקית
    על מנת שתוכלו לעמוד ביעדים העסקיים שקבעתם על כל מנהל עסקי לבנות תוכנית עסקית ובה יפורטו כל ההוצאות הנדרשות מול ההכנסות הצפויות בטווחי הזמן שפורטו לעיל. חשוב בשלב מוקדם זה לקבוע סדרי עדיפויות, מאחר ומן הסתם יהיו לכם יעדים רבים שתירצו לממש, אך לא תוכלו לממש את כולם.
  • נסחו USP אשר יגרום ללקוח להבין כי המוצר שלכם הוא המוצר שלו חיכה הרבהבחרו במשאבים שיעזרו לכם לממש את החזון העסקי
    קיבעו מה המשאבים שלהם תזדקקו על מנת להצליח. כיללו בשלב זה אנשים שתרצו לשלב בארגון, קבוצות או ארגונים נוספים שתרצו לשתף איתם פעולה, פעילויות שתרצו לבצע על מנת לממש את החזון העסקי שלכם ועוד.
  • נהלו נכון את המשאבים שלכם
    בצעו חלוקה נכונה של העבודה בין האנשים שהוקצו לה, ועשו שימוש נכון בתקציב על כל סעיפיו. מנהל עסקי חייב לכלול אמצעים לבקרה ולניהול פיננסי אחראי.
  • נתחו את המתחרים והלקוחות
    אם אינכם מכירים את המתחרים או מי הלקוחות הפוטנציאליים שלכם – מרבית הסיכויים שתיכשלו. כל מנהל עסקי צריך לעשות "שיעורי בית" בכל הקשר להכרת השוק, המתחרים והלקוחות (שלכם ושל המתחרים). למדו את הלקוחות הקיימים ולמדו גם מי הם אלה שכרגע אינם לקוחותיכם, ומה צריך לקרות על מנת שיהפכו להיות.
  • נהלו את הידע שלכם ושל העובדים שלכם
    הניהול העסקי שלכם צריך לכלול ניהול הדרכות. עיסקו בפיתוח הדרכה, כלים לשיתוף פעולה, וכל כלי שעשוי לסייע להצלחה בעסקים. רכזו את כל הידע בארגון באופן שיהיה נגיש לכל העובדים. עודדו את העובדים לשתף אחרים בידע שלהם ובידע שהם צוברים במהלך עבודתם. בצעו מפגשי "סיעור מוחות" בין העובדים בכל הרמות, כולל העובדים הזוטרים. פתחו כלים למשוב מצד העובדים, והשקיעו בהדרכת העובדים והעמקת הידע שלהם.
  • צרו מוטיבציה בקרב העובדים שלכם
    עודדו את העובדים להגדיל ראש, להציע הצעות ייעול, לפתור בעיות המטרידות את הארגון, להציע שיתופי פעולה עם עובדים אחרים, ולהציע לקוחות פוטנציאלים
  • עיקבו אחר השוק, האסטרטגיה השיווקית ומצבכם הפיננסי מקרוב
    דאגו לקבל על בסיס יומי תמונת מצב עדכנית של השוק. הפעילו מערכת לניהול לקוחות ועקבו אחרי תוצאות מהלכים שיווקיים
  • תנו את הטון – נסו תמיד להיות צעד אחד לפני כולם
    נסו ליצור ייחוד לארגון, והציגו בפני העובדים ובפני הלקוחות את אותן תכונות המיחדות אתכם. נסו להיות מקוריים ולהציע דרכי פעולה חדשניות

תוכנת ניהול עסקי יכולה לסייע לכם להשיג את מטרותיכם

תוכנת ניהול עסקי היא מאגר המידע של הארגון. כיום ארגונים רבים משתמשים מתקינים תוכנת ניהול עסקי הנקראת גם בינה עסקית. בתוכנה יופיעו כל פרטי הארגון –הלקוחות של הארגון לפי פילוחים, המוצרים, כמות המכירות, ההנחות שניתנו ועוד. תוכנת ניהול עסקי מפשרת לכם שליפת מידע מהירה ויעילה  ותסייע לכם לקבל החלטות בנוגע לכל פרט בעסק.

לימדו מטעויות, שלכם ושל האחרים

כל אחד טועה, והחוכמה היא להפוך את הלימון (הטעות) ללימונדה. השתמשו בכלים לבקרה ונתחו את נקודות המשגה שלכם, על מנת להשתפר ולהשיג בפעם הבאה תוצאות טובות יותר.

 

ניהול עסקי כולל בתוכו גם ידע בניהול סיכונים וביכולת קבלת החלטות

ניהול עסקי היא פעילות שאינה נעשית מעצמה ושלא נגמרת כל עוד הפעילות העסקית נמשכת. עסקי מנהל עסקי חייב להציב יעדים, לקבוע כיצד להשיג אותם ולקבל את כל ההחלטות העסקיות הנוגעות לתחום ולארגון אותו הוא מנהל. ניהול עסקי מורכב מארבעה מרכיבים עיקריים: מוצר (או שירות), תמחור, שיווק ומכירה. עליכם יהיה לנהל רשימות, לקבוע עלויות, לשלוט במלאי לקבל החלטות הנוגעות לרכש ובסופו של דבר – לייצר לארגון הכנסות. מאיזה טעויות כדאי להימנע ואיך לעשות את זה נכון? המומחים שלנו עונים לכם במאמר הבא. 

4 טעויות נפוצות בניהול עסקי 

האם אתם נופלים לטעויות ניהוליות שפוגעות בעסק שלכם? בין אם מדובר בעובדים אומללים, היעדר לקוחות או תזרים מזומנים לקוי – ישנם דברים רבים שיכולים לאיים על הצלחת העסק שלכם. ניהול פרויקטים ועסקים קטנים הוא מאתגר ומורכב מאוד ולצערנו אנו רואים חברות ועסקים רבים שמבזבזים הזדמנויות חשובות מכיוון שהם ממשיכים לחזור על טעויות שניתן למנוע. ריכזנו לכם את השגיאות הקריטיות ביותר בכל הנוגע לניהול עסקי. 

  • חוסר תקשורת: על מנת להימנע מטעויות קריטיות, המנהלים של העסק צריכים להיות מסוגלים לתקשר עם אנשים שונים, ברמות סמכות שונות בין אם אלה לקוחות, עובדים, ספקים ועוד. בהתחשב במגוון הרחב – מומלץ ללמוד לתקשר ברמה הטכנית (הוראות עבודה, פתרון בעיות וכו') וגם ברמת ראיית התמונה הגדולה (חזון, יעדים, משימות) תקלות בתקשורת הוא אחד הגורמים השכיחים לכישלונות ויכול להוביל להרבה טעויות בעבודה השוטפת, מורל נמוך, ביצועים לקויים והרשימה עוד ארוכה.
  • דחיית משימות חשובות: כשאתה עצמאי, אין לך בוס שיושב על הראש שתבצע משימה מסוימת ולכן הרבה יותר למצוא את עצמנו מתמהמהים עם משימות ניהוליות קריטיות במיוחד כשמדובר במשימות שאתם לא נהנים לבצע. אתם חייבים לאמץ משמעת עצמית נוקשה בשביל להוציא את המשימות הללו בזמן ושלא תבלבלו – להיות עסוק זה אומר שאתם פרואקטיביים.
  • להיות בלי תוכנית: אם מסיבה מסוימת עדיין אין לכם תוכנית כללית לעסק שלכם – הדרך שלכם עשויה להיות מעורפלת ואתם לא תדעו מה הצעד הבא שלכם ותאמינו לנו, במציאות של היום אתם לא רוצים למצוא את עצמכם הולכים מבלי לדעת איפה ולאן. חשוב לבצע תכנון מקיף ויסודי עם הגדרת יעדים וחזון שיהיו תמיד המצפן שלכם. ברגע שיש לכם מטרה נותר לכם רק לגייס את הכישרונות הנכונים, להאציל את המשימות הנכונות לאנשים הנכונים ולקבל החלטות ניהוליות נכונות.
  • הערכה מוטעית של תזרים מזומנים: פתחתם עסק חדש או סטרטאפ עם שירות או מוצר חדשני, אבל החדשות הרעות הן שאין לכם תזרים מזומנים שאמור להחזיק אתכם בחודשים הראשונים שיוכלו לסייע לכם לתחזק את העסק ולשרוד את החודשים הראשונים. במצב כזה העסק שלכם עשוי לקרוס כבר בחודשיו הראשונים עוד לפני שאפילו התחלתם להרוויח. חשוב לעשות תכנון פיננסי מקצועי בליווי חברה מקצועית שתסייע לכם להעריך גם סיכונים.
  • לחשוב שאתם יודעים הכי טוב: זה נכון – אתם באמת מכירים את העסק שלכם יותר טוב מכל אדם אחר. אבל חשוב לזכור שלפעמים, כשאנחנו נמצאים עמוק בפנים אנחנו עלולים לפספס דברים קריטיים, שמבט אובייקטיבי אחד יוכל לשפוך עליהם אור. אל תלכו "עם הראש בקיר", תדעו מתי לדעת להקשיב ומתי לבקש עזרה מיועץ עסקי מקצועי.

 

אז איך עושים את זה נכון?

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם בתהליך ניהול עסקי צעד אחר צעד:

ניהול עסקי מתחיל בחזון עסקי

ניהול עסקי צריך להתחיל בקביעת חזון ,יעדים עסקיים משמעותיים אך עם זאת ריאליים, הן לטווח הארוך והן לטווח הקצר. למעשה, ניהול עסקים טוב מתחיל מקביעת היעדים העסקיים שלכם, ומה אבני הדרך שעליכם לעבור על מנת להגיע אליהם. את היעדים קיבעו שלושה חודשים קדימה, שישה חודשים קדימה שנה קדימה וחמש שנים קדימה.

 כתבו תוכנית עסקית

על מנת שתוכלו לעמוד ביעדים העסקיים שקבעתם על כל מנהל עסקי לבנות  תוכנית עסקית ובה יפורטו כל ההוצאות הנדרשות מול ההכנסות הצפויות בטווחי הזמן שפורטו לעיל. חשוב בשלב מוקדם זה לקבוע סדרי עדיפויות, מאחר ומן הסתם יהיו לכם יעדים רבים שתירצו לממש, אך לא תוכלו לממש את כולם.

 נסחו USP אשר יגרום ללקוח להבין כי המוצר שלכם הוא המוצר שלו חיכה הרבה בחרו במשאבים שיעזרו לכם לממש את החזון העסקי

קיבעו מה המשאבים שלהם תזדקקו על מנת להצליח. כיללו בשלב זה אנשים שתרצו לשלב בארגון, קבוצות או ארגונים נוספים שתרצו לשתף איתם פעולה, פעילויות שתרצו לבצע על מנת לממש את החזון העסקי שלכם ועוד.

 נהלו נכון את המשאבים שלכם

בצעו חלוקה נכונה של העבודה בין האנשים שהוקצו לה, ועשו שימוש נכון בתקציב על כל סעיפיו. מנהל עסקי חייב לכלול אמצעים לבקרה ולניהול פיננסי אחראי.

 נתחו את המתחרים והלקוחות 

אם אינכם מכירים את המתחרים או מי הלקוחות הפוטנציאליים שלכם – מרבית הסיכויים שתיכשלו. כל מנהל עסקי צריך לעשות “שיעורי בית” בכל הקשר להכרת השוק, המתחרים והלקוחות (שלכם ושל המתחרים). למדו את הלקוחות הקיימים ולמדו גם מי הם אלה שכרגע אינם לקוחותיכם, ומה צריך לקרות על מנת שיהפכו להיות.

 נהלו את הידע שלכם ושל העובדים שלכם

הניהול העסקי שלכם צריך לכלול ניהול הדרכות. עסקו בפיתוח הדרכה, כלים לשיתוף פעולה, וכל כלי שעשוי לסייע להצלחה בעסקים. רכזו את כל הידע בארגון באופן שיהיה נגיש לכל העובדים. עודדו את העובדים לשתף אחרים בידע שלהם ובידע שהם צוברים במהלך עבודתם. בצעו מפגשי “סיעור מוחות” בין העובדים בכל הרמות, כולל העובדים הזוטרים. פתחו כלים למשוב מצד העובדים, והשקיעו בהדרכת העובדים והעמקת הידע שלהם.

 צרו מוטיבציה בקרב העובדים שלכם

עודדו את העובדים להגדיל ראש, להציע הצעות ייעול, לפתור בעיות המטרידות את הארגון, להציע שיתופי פעולה עם עובדים אחרים, ולהציע לקוחות פוטנציאלים

 עקבו אחר השוק, האסטרטגיה השיווקית ומצבכם הפיננסי מקרוב

דאגו לקבל על בסיס יומי תמונת מצב עדכנית של השוק. הפעילו מערכת לניהול לקוחות ועקבו אחרי תוצאות מהלכים שיווקיים

 תנו את הטון – נסו תמיד להיות צעד אחד לפני כולם

נסו ליצור ייחוד לארגון, והציגו בפני העובדים ובפני הלקוחות את אותן תכונות המיחדות אתכם. נסו להיות מקוריים ולהציע דרכי פעולה חדשניות

תוכנת ניהול עסקי יכולה לסייע לכם להשיג את מטרותיכם

תוכנת ניהול עסקי היא מאגר המידע של הארגון. כיום ארגונים רבים משתמשים מתקינים תוכנת ניהול עסקי הנקראת גם בינה עסקית. בתוכנה יופיעו כל פרטי הארגון –הלקוחות של הארגון לפי פילוחים, המוצרים, כמות המכירות, ההנחות שניתנו ועוד. תוכנת ניהול עסקי מפשרת לכם שליפת מידע מהירה ויעילה  ותסייע לכם לקבל החלטות בנוגע לכל פרט בעסק.

לימדו מטעויות, שלכם ושל האחרים

כל אחד טועה, והחוכמה היא להפוך את הלימון (הטעות) ללימונדה. השתמשו בכלים לבקרה ונתחו את נקודות המשגה שלכם, על מנת להשתפר ולהשיג בפעם הבאה תוצאות טובות יותר.

כמה מילות סיכום

כל בעל עסק בישראל יוכל לספר שעסק חדש ובתחילת דרכו זו חוויה מאתגרת במיוחד ולהפוך אותו לעסק רווחי ומצליח זה בכלל לא פשוט. כידוע לכם, בשנים האחרונות עסקים רבים בישראל נתקלים בקשיים יומיומיים וניהול עסקי לא נכון עלול במקרה טוב להתיש ולשחוק אתכם ובמקרה הרע לפגוע לכם אנושות בעסק. אתם צריכים לזכור שעליכם להיות תמיד גמישים ופתוחים לשינויים כדי לשמור על עצמכם רעננים בשוק התחרותי ולהמשיך להתנהל תמיד בחוכמה בהתאם למגמות המשתנות בשוק. 

זו בדיוק הסיבה שניהול עסק שיהיה משולב עם ייעוץ לעסקים מקצועי יוכל להעניק לכם ביטחון להקל עליכם רבות תוך התייחסות למגוון פרמטרים שנוגעים להפעלת העסק שלכם. אתם תדעו בכל רגע מה הצעד הבא שלכם, יהיה לכם תמיד תזרים מזומנים ואפשרות למצוא מימון, תוכלו לגרום לצוות שלכם להיות מגובש ולפעול עם דרייב חזק ובכך להבטיח צמיחה ותוצאות. 

צריכים עזרה עם ניהול העסק? אנו בGPS לעסקים מציעים שירות ייעוץ ניהולי לעסקים, אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לאלפי עסקים שכבר נהנים מהשירות המקצועי ביותר על ידי מיטב המומחים בישראל. לפרטים נוספים ותיאום פגישת ייעוץ מלאו את הפרטים שלכם ונציגנו ידאגו לחזור אליכם בהקדם או התקשרו אלינו –

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

בניית אסטרטגיה שיווקית מנצחת

מהי אסטרטגיה שיווקית אסטרטגיה שיווקית הינה רצף הפעולות אשר צריך ארגון לבצע בכדי לקדם את…

7 שנים ago

מהו יעוץ אסטרטגי וכיצד לבחור חברת יעוץ אסטרטגי

רק לאחר שתשלמו עשרות ומאות אלפי שקלים ליועץ אסטרטגי, תגלו אם הייתה זו השקעה מוצלחת…

7 שנים ago

חברות ייעוץ אסטרטגי הפועלות בישראל ומה ההבדלים ביניהן

החברות לייעוץ אסטרטגי הפועלות בארץ, זול זה לא הולך להיות… בארץ פועלות בין 5-10 חברות…

7 שנים ago

חברת מקינזי ישראל

חברת מקינזי הינה חברת הייעוץ הגדולה בעולם מקינזי נשכרת בשל הסיבות הנכונות וגם הלא נכונות…

7 שנים ago

חברת שלדור – ייעוץ אסטרטגי

חברת שלדור הינה חברה ישראלית מוערכת לייעוץ אסטרטגי היתרונות בעבודה עם חברת שלדור לעומת חברה…

7 שנים ago

תכנון אסטרטגי – איך לבצע תהליך תכנון אסטרטגיה מוצלח

שלושה שלבים פשוטים של תכנון יובילו אתכם לאסטרטגיה מנצחת תכנון אסטרטגי מורכב משלושה חלקים: ניתוח…

7 שנים ago