השלב הראשון של כל קמפיין: בחירת קהל יעד
שאלו את עצמכם: למי הארגון שלכם רוצה לפנות. אם אתם שואפים להגיע לאוכלוסיה חרדית תזדקקו לקמפיין שונה בתכלית מאשר קמפיין לאוכלוסייה חילונית. קמפיין שמיועד להורים טריים יהיה שונה בתכלית מקמפיין שמיועד לגיל השלישי. כך למשל, אם בבעלותכם חברה המייצרת מוצרי חלב, הרעיון שבבסיס הקמפיין שלכם יהיה זהה ("שתו חלב", או "חלב הוא בריא") אך לכל אוכלוסייה תפנה בשפה משלה. למעשה, בחירת קהל יעד של הקמפיין תקבע את השפה של הקמפיין, את הצבעים, הצורות, התמונות והטקסטים שילוו אותו וישפיעו ישירות על המסר. עם זאת, על מנת לקבוע קהל יעד שלכם לא מספיק להעניק לו הגדרות מכלילות, אלא חשוב לפרט כמה שיותר ולקבוע גם תתי אוכלוסיות. כך למשל, אם בחרתם באוכלוסיית בני נוער, יש באוכלוסייה זו את ה-"חנונים", ה-"מקובלים", בנות או בנים, רזים או שמנים וכדומה. יתכן אגב, שיהיו לכם כמה סוגים של קהל יעד, במקרה כזה תוכלו לנהל קמפיין כללי יותר שידבר לכולם, או לנהל קמפיין מפוצל שיעביר את אותו מסר אבל בדרכים שונות. עם זאת, פנייה לכל קהל יעד באמצעות קמפיינים מפוצלים תייקר את העלויות.
השלב השני בהקמת קמפיין: קביעת תקציב
קמפיינים עשויים להיות דבר יקר – למעשה, אין גבול לסכום שאפשר להוציא על קמפיין, בניסיון להגיע לכל קהל יעד אפשרי. מצד שני, לא חייבים להוציא סכומי עתק על קמפיין פרסומי. לכן, עליכם להגדיר מראש כמה גורמים שעשויים להשפיע על התקציב שלכם: ראשית, כמה כסף הארגון מוכן להקדיש מתוך התקציב שלו לטובת הקמפיין. ארגון גדול עשוי להשקיע סכומי כסף גדולים, אך לא בהכרח.
משלב זה עליכם לקבוע האם יש עיתוי מסוים שבו אתם רוצה לצאת בקמפיין. כך למשל, חברה לייצור בריכות שחייה ביתיות תרצה לצאת בקמפיין פרסומי לקראת הקיץ. חברה לשיווק מוצרי ניקיון תרצה לצאת בקמפיין פרסומי לקראת חג הפסח, ואילו חברת אופנה תרצה לצאת בקמפיין עם תחילתה של קולקציה וגם לפני סוף העונה. קביעת התקופה לפרסום עשויה להשפיע מאוד על העלויות שכן קיימות תקופות לחוצות יותר ולפיכך יקרות יותר, לעומת תקופות "יבשות" יותר.